Urbaani pariskunta suuntaa kesä- ja -syyskaudella Lappiin – Seikkailua ja taikaa yöttömässä yössä ja ruska-aikaan

15.07.2019

Miksi yhä useampi kaupunkilaispariskunta suuntaa kesä- ja syyskaudella Lappiin?

Tiesitkö, että Lappi nauttii ennätyssuosiota nuorten kaupunkilaisten lomakohteena? Mikä tätä selittää? Tässä viisi syytä, miksi urbaani pariskunta suuntaa kesä- ja –syyskaudella Lappiin:

  1. Eräilyn ei tarvitse olla eräjormailua. Yhä useampi kävijä viettää aktiivisen päivän luonnossa, vaikkapa patikoiden tai fatbikella, kokkailee nuotiolla lounaaksi laadukkaan kolmen lajin aterian sopivasti esivalmistelemistaan raaka-aineista ja palaa sitten hotelliin, jossa odottavat sauna, fine dining ja valkoiset lakanat. Nykyeräilijä yhdistää parhaat puolet molemmista maailmoista ja viettää aktiivista ulkoilmaelämää kaikilla mukavuuksilla. Mikä onkaan parempaa kuin aktiivisen ulkoilmapäivän jälkeen nautitut lasilliset kuohuvaa tai artesaanidrinkit. After-patikka, mikä ihana tekosyy! 
  2. Someystävällinen Lappi tarjoaa toinen toistaan huikeampia kokemuksia sekä taivaanrantaan saakka upeaa instagrammattavaa. Kasvaneiden kävijävirtojen ansiosta saapuja voi olla varma, että ainakin Levi on täynnä toimintaa myös kesä- ja syyskaudella.
  3. Eräilijöille ja luonnonrauhaa kaipaaville Lappi tarjoaa aina yllin kyllin erämaata, rauhaa ja viipyilevyyttä. Siihen eivät suuretkaan kävijämäärät pysty vaikuttamaan.
  4. Lapissa löytyy aina seikkailua ja toimintaa. Lapissa sijaitsee mm. Suomen suurin ympärivuotinen aktiviteettikeskus Levi. Leviltä löytyy sopivaa majoitusta retkihuoneista luksukseen, kattavat kaupunkimaiset palvelut, sekä laaja valikoima ulkoilmatekemistä. Tekemistä riittää kesäkelkkailusta fatbike-sähköpyöräilyyn, yhteen Euroopan laajimmista seikkailupuistoista, fatbikeista, alamäki- ja enduro-pyöräilyyn, skeittipuistoon sekä erilaisiin urheilulajeihin ja safareihin aina kuumailmapalloiluun saakka. 
  5. Yöttömän yön seikkailu ja taika. Kaikki ovat kuulleet puhuttavan Lapin mystiikasta, eikä turhaan, sillä Lappi tarjoaa aidosti maagisia tunnelmia. Näiden jäljille voi ehkä päästä tämänkin blogin kuvakoosteen pohjalta. Lapin kesäyön valo kannattaa kokea hyvässä seurassa. Patikointiretki keskiyön auringon alla on myös yksi 100 syystä matkailla Suomessa.

Fiilistelimme Lapin maagista kesää ja kokosimme upeita kuvauskohteita eri puolilta Leviä! Lataa tästä maksuton kartta Levin huikeimpiin kuvauskohteisiin!

 

Ikoninen Joulupukin mökki

Yksi Levitunturin suosituimpia ja kuvatuimpia nähtävyyksiä on Joulutarina-elokuvan lavasteeksi rakennettu Joulupukin mökki, joka sijaitsee tunturin länsirinteillä upeissa maisemissa. Mökin voi nähdä matkalla huipulle Gondoli2000-hissistä, jolloin mökki jää hissin oikealle puolelle.

Mökille pääsee myös ympäri vuoden kävellen Gondoli2000-hissin yläasemalta. Lumettomaan aikaan mökille voi kävellä myös Gondoli 2000 -hissin ala-asemalta rinnereittiä seuraten Huipun kodalle, jonka yläpuolella rinteessä mökki sijaitsee lyhyen, mutta jonkin verran jyrkemmän nousun päässä. Molemmilla reiteillä riittää normaali yleiskunto sekä hyvät kengät.

 

Maisemien ympäröimä ja esteetön Huippupolku

Levitunturin huipulla kulkeva Huippupolku on kauniin lappilaisen maiseman ympäröimä rengasreitti. Polku alkaa tunturin länsirinteiltä Gondoli2000-hissin yläasemalta, ja kiertää myötäpäivään Levitunturin huipun. Polulta löytyy kuusi lepopaikkaa ja yksi tulistelupaikka. Teemoitetulla polulla käsitellään käsitellään luonnonilmiöihin liittyvää mytologiaa. 

Maisemien katseluun tarkoitettu puolen kilometrin mittainen polku täyttää esteettömyysvaatimukset. Polulle pääsee helposti gondolihissillä niin lastenvaunujen kuin pyörätuolin kanssa. Jos saavut autolla, voit jättää auton Ravintola Tuikun parkkipaikalle lähellä tunturin huippua, ja kävellä siitä noin kilometrin matkan reipasta nousua.

 

Kuvauksellinen 18 km päiväreitti Levitunturin ympäri

Levitunturin ympäri latupohjia pitkin kiertävä Entisaikojen eloa -polku tarjoaa erinomaisen ja kuvauksellisen reitin päiväpatikalle tai vaikkapa fatbike-ajelulle. Reitti alkaa Zero Pointin pihasta Eturinteiden ala-asemalla (Hissitie 8) ja kiertää tunturin juurella myötäpäivään takaisin Zero Pointille. Hieman ennen reitin loppua, lähellä Levi Hotel Spata, avautuu alla oleva upea näköalapaikka Immeljärven yli kohti Kätkätunturia. Reitin kuvauksen löydät englanniksi täältä

 

Huipun henkeäsalpaavat maisemat

Levitunturin päältä avautuu upeat näkymät moneen suuntaan. Jos pääset heinäkuussa Lappiin, yöttömän yön auringon alla Pallastunturit ovat ikimuistoinen näky.

 

 

Kätkätunturilta parhaat kuvakulmat Levitunturin suuntaan

Kätkätunturi sijaitsee suoraan Levitunturin vieressä ja sinne pääsee helposti merkittyjä päiväreittejä seuraten. Voit myös kysyä karttaa hotellin vastaanotosta tai ostaa reittikartan Zero Pointin välinevuokraamosta.

Kätkätunturi tarjoaa huikeita maisemia sekä parhaat näköalat Levitunturille. Tsekkaa alla oleva kuva, jos et usko. Jos lomasi on vasta elokuussa, pääset myös jo nauttimaan orastavasta ruskasta!

 

 

Luonnonkaunis ja jylhä Ruoppaköngäs

Ruoppaköngäs on monelle vielä tuntematon vierailukohde, joka on etenkin lumettomaan aikaan helppo tavoittaa ja siitä huolimatta tunnelma on kuin syvällä erämaassa. Retkipaikan kalliomuodostelma ja joenköngäs tekevät kohteesta täydellisen paikan romanttiselle vierailulle. Mukaan kannattaa siis varata esimerkiksi lasilliset kuohuvaa! 

Ruoppaköngäs sijaitsee Leviltä katsottuna noin 20 km Muonion suuntaan. Muoniontieltä käännytään vasemmalle kohdasta Muoniontie 2177 (kyltissä lukee Ruoppaköngäs), paikka sijaitsee Kulkujoessa 200 metrin päässä tiestä. Könkäälle vievän lyhyen polun päähän pääsee autolla. Polku on paikoin kivikkoinen ja juurakkoinen, joten hyvät kengät on syytä varata mukaan.

 

Särkitunturin kaunis kansallismaisema

Alueen kauneimpana näköalapaikkana tunnetun Särkitunturin päältä Pallaksen suuntaan avautuva näkymä on valittu yhdeksi Suomen virallisista kansallismaisemista, joka on helppo tunnistaa tunturin laella sijaitsevasta peilimäisestä tunturilammestaan. 

Särkitunturi on helppokulkuinen, myös lapsiperheille soveltuva retkikohde, joka sijaitsee Leviltä katsottuna noin 50 km Muonion suuntaan, Rovaniementien varressa. 

Levin Matkailusta voit myös ostaa ohjatun päiväretken bussikuljetuksineen Särkitunturiin.

 

Arktinen valo ja paikalliset asukit

Lappi on myös aina kirkasta arktista valoa, villiä luontoa sekä sattumanvaraisesti kohdattuja söpöjä ja monenkarvaisia eläinasukkeja. Nämä hetket ja tunnelmat kannattaa ikuistaa!

 

 

Gondoli2000-hissi

Myös gondolihissi tarjoaa hyvät näköalat kuvaamiseen. Samalla pääset nopeasti ylös tunturiin ja Huippureitille, jossa Tunturi-Lappi avautuu ympärilläsi!

 

Lataa nyt: Maksuton kartta Levin parhaisiin kuvauskohteisiin!

Haluatko löytää ne aidosti taianomaiset kohteet linkkiä klikkaammalla? Kokosimme sinulle koordinaattilinkeillä varustetun kartan, jolla suunnistat paikkoihin, jotka vain paikalliset tietävät – helposti ja nopeasti!

Lataa tästä maksuton kartta Levin huikeimpiin somekohteisiin!